Vakıf Başkanımız Ali Rıza Olcay ile Röportaj

Ali Rıza OLCAY: ‘Önceliğimiz dayanışma ve yardımlaşmadır.’

Tunceliler Vakfı, ne zaman kuruldu ve kuruluşundaki amacınız nelerdi?

OLCAY: Vakfımız 1991 yılında kuruldu. Amacımız hemşerilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, ihtiyacı olan hemşerilerimize yardımcı olmak, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere taşımaktır. Bunun yanı sıra üniversitede okuyan gençlerimize destek olmak ve burs olanağı sağlamaktır. Hali hazırda Antalya ve Mersin olmak üzere iki şubemiz bulunmaktadır.

Tunceliler Vakfı, olarak hemşerilerinize yönelik önceliğiniz nelerdir?

OLCAY: Önceliğimiz dayanışma ve yardımlaşmadır.

Sayın Başkan, Tunceliler Vakfı olarak bu güne kadar kaç öğrenciye burs verdiniz ve burs verdiğiniz öğrencilerden meslek sahibi olanlar içinde vakfınıza dönüş yapan var mı?

OLCAY;10 yıllık yönetimimiz boyunca her yıl ortalama 170-180 öğrenciye burs veriyoruz. Üzülerek belirtmeliyim ki bugüne kadar üniversiteyi bitirip hayata atılan hiçbir bursiyerimiz geri dönüş yapmamıştır.

Sayın Başkan, Tunceli Vakfınızın, öz varlıkları nelerdir, burada gelen gelirlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

OLCAY: Genel Merkez olarak kullandığımız dairemiz, Dikmen Cad. No:321’de binamız ve G.M.K Bulvarı No:14/1’de dairemiz bulunmaktadır. Buralardan sağladığımız gelirimiz ile öğrencilerimize burs olanağı sağlamakta ve ihtiyacı olan hemşerilerimize yardım etmekteyiz.

Tunceli doğulu olup da Ankara’da yaşamak nasıl bir duygu ve ilinize olan özlemlerinizden en önemsediğiniz nedir?

OLCAY: Ankara’da olmak güzel bir duygu. Hani bir söz vardır nerede doğduğun değil doyduğun yerin önemli olduğunu söylenir, bizlerde şartlar ve koşullar icabı buradayız. Burası ülkenin bir parçası, burayı önemsiyoruz. Doğduğumuz toprakların baba dede yurdu olması ve bizlerin o topraklara karşı bir sorumluluğumuz ve bir görevimizin olması bilinciyle bugün buralarda var olmamızın ve bu görevleri yürütmemizin başlıca sebepleridir.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail