Dersimder ve 37 Bellek Platformu Vakıf ziyareti

Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı Genel Merkezinde Ankara Dersimliler Derneği Başkanı Yaşar Kılavuz, Dersim 37-38 Ortak Bellek Platformu Yürütme Kurulu Üyeleri; Kazım Genç, Ali Sarıgül, İsmet Demirdöven, Bülent Akdağ,Soner Akdoğan, Hozat Fikri Paşa Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Doğan 27.01.2020 tarihinde gerçekleştirilen Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı Genel Kurul Sonrası seçilen yeni yönetim kurulu üyelerini  tebrik ettiler.Toplantıya Vakıf Yönetim Kurulundan ; Genel Başkan Ali Rıza Olcay, Neşati Kırmısıgül, Gülşen Erenler Çakar katıldılar.

Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ali Rıza Olcay bu günkü katılımlarından ötürü tüm katılımcılara teşekkür etti. Tunceli için birlikte çözüm üretmenin çok doğru olacağını, bunun için ise toplantı, panel her türlü işbirliğine katılacaklarını açıkladı.

Sonuç olarak;

*Kendi birimlerimizde gerekli toplantıların yapılmasının,

*Tekrar bir araya gelinerek görüşlerin paylaşılmasının,

*Tunceli Ekonomisi, tarımsal kalkınma ve benzeri konu başlıklarını içeren bir toplantı düzenlenmesinin,

*Bu toplantıya Tunceli ile ilgili tüm tarafların; Valilik, Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri (TMMOB Tunceli, TTB Tunceli, TBB Tunceli, Tunceli Dernek ve Vakıfları) Sanayi Ticaret Odası, Akademisyenler, İş adamları katılımlarının sağlanmasının,

*Açılan ve açılacak olan kooperatif ve birliklerin tek çatı altında toplanmaları ve yerel yönetimler temelinde her ilçenin ürün yelpazesi doğrultusunda ürün kümelemelerinin yapılarak ihtisaslaşmaya yönelmesinin,

Önerileri üzerinde görüş birliğine varıldı.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail